Förskolan Karlavagnen

ligger på Söderslätt, Teg, mitt i villaområdet, med närhet till skog och mark. I området finns även ett stort utbud av lekparker som vi gärna besöker

 

Karlavagnen byggdes

1977 i sin ursprungliga form, då med fyra avdelningar, Solen, Månen, Lilla Björn och Stjärnan. Förskolan fick sitt namn från kvarteret där den byggdes. 1994 ökade behovet av barnomsorg och en femte avdelning, Pluto byggdes till. Och så ser det ut än idag. Vi har ljusa och rymliga lokaler.

 

 På  avdelningarna

finns barn i åldrarna 1-6 år i så kallade syskongrupper och här arbetar både förskollärare och barnskötare. Vi har fyra- och femårs grupper som träffas regelbundet. Vi jobbar utifrån en välutvecklad målsättning grundad på LPFÖ-18.

Driftsform-historik

Förskolan Karlvagnen har drivits i kommunal regi mellan 1977-2008.

Under åren 2004-2008 drevs förskolan som en intraprenad dvs. en självständig företagsliknande enhet som på uppdrag av kommunen utför verksamhet inom ramen för den kommunala förvaltnings-organisationen.

2005 blev vi utsedda till Årets verksamhet i Umeå kommun.

Läs mer>>

Tegspedagogerna

Sedan den 1 januari 2009 drivs förskolan som ett personalkooperativ där de anställda äger företaget. Tegspedagogernas Ekonomiska förening driver även två familjedaghem på Teg och Böleäng. Företagets styrelse består av sju personer som är arbetsgivaransvariga.

Hitta till oss

Kontakta oss

Du kan antingen kontakta oss genom kontaktformuläret, då skickas mailet till rektorn. Om du däremot vill komma i kontakt med avdelningspersonal klickar du helt enkelt på namnet på den du vill kontakta.